Faalangst examen

faalangst examen deventer

Hoe gaat in Deventer een faalangst examen?

Een faalangst examen is een speciaal examen bedoeld voor die personen die erg veel last ondervinden van faal/angst.
Dit examen duurt in totaal ongeveer 85 minuten waarvan ongeveer 35 minuten rijden en verloopt beduidend rustiger dan een normaal examen.
Daarnaast kun je zelf twee keer een pauze in lassen om alle stress weer van je af te gooien.

 

Hoe gaat het bij een faalangst examen van het CBR

Hoe een dergelijk examen gaat kun je heel mooi zien door op deze pagina op het plaatje van het CBR te klikken?
Een kort filmpje wat heel goed duidelijk maakt hoe een faalangst examen bij het CBR in Deventer gaat.
Voor alle duidelijkheid hebben wij ook nog eens alles tot in detail hieronder omschreven.
Mocht je toch nog vragen hebben of twijfelen of dit nu wel voor jou de beste keuze is, bel ons dan op!

Samenvattend:

De examinator, die heeft geleerd met faalangst om te gaan, heet je welkom en controleert uiteraard eerst of alle gegevens en papieren wel kloppen.
Vervolgens moet je een handtekening zetten dat je akkoord gaat met de regels en reglementen van het CBR en bevestigen dat de eigen verklaring (gezondheid verklaring) nog steeds correct is.
De examinator probeert je eerst gerust te stellen en verteld je vervolgens wat hij allemaal gaat doen. Hij neemt hier echt ruim de tijd voor zodat je met een goed gevoel van start kunt gaan.
Vervolgens neemt hij je mee naar buiten en laat je op een afstand van ongeveer 25 mtr. een ogentest doen. Ervan uitgaande dat alles goed is zal de examinator doorlopen naar de auto.
Jijzelf, de instructeur en de examinator zitten nu in de auto en geven jou toestemming om te gaan rijden.
Tijdens deze rit kan de examinator je verschillende opdrachten geven om zo te kijken of je wel zelfstandig kunt rijden.

Deze opdrachten kunnen zijn:

  1. Rijden met Tom Tom.
  2. Cluster opdracht.  ( de examinator verteld je vooraf welke richting je op moet. eerste links, eerste weer links en dan derde rechts bijv.)
  3. Naar een doel rijden, bijvoorbeeld het station, je huis, een benzinestation etc.
  4. Naar een gebouw of hoog onderwerp rijden wat jou wordt aangewezen door de examinator.
    1

Breekt het zweet je uit en krijg je tijdens deze rit last van faalangst dan mag je de auto aan de kant zetten en het examen onderbreken.
Het is niet zo dat je nu gelijk gezakt bent. De examinator geeft je ongeveer 10 minuten de tijd om dan vervolgens het examen weer op te pakken.
Dat je even bent gestopt is niet erg. Dit wordt gezien als verstandig, als je door zou rijden zou je misschien echt in de problemen komen en je hebt nu laten zien dat jij hier heel verstandig mee om kunt gaan.

Uiteindelijk kom je weer aan bij het examen bureau en neemt de examinator je weer mee naar zijn tafel waar hij jou na een korte bedenktijd de uitslag geeft.
Vervolgens gaat hij jou vertellen hoe hij de hele rit heeft ervaren.
Rijschool Salland vindt het belangrijk dat de instructeur mee gaat met het examen. Zo kan hij zien hoe je alles hebt gedaan en hebt verwerkt.
Belangrijk te vermelden is dat het examen niet zo is gemaakt dat het rijden op zich, allemaal gemakkelijker wordt gemaakt.
Je hebt dezelfde moeilijkheidsgraad als een gewoon examen maar er wordt meer rekening gehouden met jouw probleem.
Om deze reden mag je dan ook twee keer een pauze in lassen en neemt de examinator veel meer tijd om jou tot rust te krijgen.
Als je tijdens de rit bewijst dat het allemaal prima gaat en je hebt geen pauzes nodig dan is er een redelijk grote kans dat de rijtijd korter is dan verwacht.

Opmerking:
Heb je geen Tussen tijdse toets gedaan zul je tijdens dit examen ook twee bijzondere verrichtingen moeten laten zien.(keren, parkeren of de stopopdracht) Heb je wel de tussentijdse toets gedaan en ben je voor de bijzondere verrichtingen geslaagd! Dan heb je in het eerste examen na de T.T.T. vrijstelling verdiend en hoef je geen bijzondere verrichtingen meer te doen. Als je het eerste examen niet slaagt, moet je de daarop volgende examens de bijzondere verrichtingen wel weer laten zien!